lisaamatilda.blogg.se

En dagbok om min praktik

Sista dagen

Kategori: Allmänt

Igår så fick jag vara i köket igen och jag började jobba klockan 13.30. Det var jag och Martin som var i köket och  jag fick börja dagen med att baka bröd igen och den här gången gick det lite lättare.  Jag fick göra deras egen müsli som är hur god som helst och den blev riktigt bra. När müslin var inne i ugnen så gjorde jag en Hollandaise sås som blev god även den. Jag fick göra "chrisps" som skulle ligga uppe på soppan. Dessa gjorde man av mjukt tunnbröd som jag penslade med olivolja och hade på flingsalt och skar upp i långa remsor som jag  sedan hade in i ugnen så dom blev krispiga och fina. Jag gjorde barnförrätter också som var en ost canapé (ost smörgås). Sen var det dags att öppna restaurangen vid klockan 19. Då hade jag fått uppgiften att köra in lax i ugnen och pressa potatis till varmrätten men det slutade med att jag var med och gjorde allt vilket var jättekul! Jag fick mixa och hälla upp förättsoppan och lägga i räkor och dill och lägga på ett sånt där chrisp och skicka ut. Sen när alla förrätter var ute så var det dags för varmrätt då fick jag pressa potatis och lägga upp lax på fat med julienne som är strimlade grönsaker/rotfrukter som vi lade uppe på den örtbakade laxen. Desserten var på buffé så den behövde vi inte bry oss om mer än att vi gjorde iordning den på dagen med att skära upp chokladkakan i bitar och la upp på fat. Hux flux så va klockan halv 9 och det var dags för mig att gå om jag skulle hinna med tåget hem till Mora. Jag ville ärligt inte gå och det känndes tråkigt att åka därifrån och veta att jag inte ska dit igen på måndag. 
 
Det har verkligen varit en av de bästa praktikplatserna jag varit på. Alla har varit så trevliga och hjälpsamma, jag har fått varit med och testa på en massa olika saker. Vissa saker har ju varit mer givande och roligare än andra men jag känner att jag har fått ut mycket av perioden.Om jag har tur så kanske de söker någon sommarjobbare och då ställer jag gärna upp!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer


Kommentera inlägget här: